Kruisbestuiving is de beste leerschool

Een hartelijke ontvangst door Tom en Amin op een werf van de firma Rademakers BVBA was een voorbode van een openhartig gesprek over hoe de zaakvoerder Tom omgaat met zijn collega’s/werknemers.

Tom heeft de bouwfirma Rademakers bvba overgenomen van zijn vader nadat hij zelf 10 jaar heeft gewerkt als vertegenwoordiger voor een telecom bedrijf. Tom: "Ik heb alles zelf geleerd en kan me dus met zekere trots een autodidact noemen. Hierdoor ben ik er ook van overtuigd dat er nooit maar één manier is – zijn manier – om een bepaalde klus te klaren."
Met dit idee is Tom er in geslaagd om zich te laten omringen door specialisten in bepaalde facetten van de bouw.
Tom: "Als mentor neem ik vooral de rol op om nieuwe werknemers de manier van werken in het bedrijf aan te leren en hun mijn visie van ‘autodidact’ aan te leren. De kracht van ons team ligt  in de kruisbestuiving van elkaars kennis."

Amin – 1 van de 4 arbeiders – werd in de firma voorgesteld door vriend Daniël. Hij had steeds gewerkt in een grote firma waar hij voornamelijk mocht metsen. Amin: "Ik heb reeds heel wat ervaring als metser opgedaan en hierin kan ik perfect zelfstandig aan de slag, de kans die ik heb gekregen van Tom om veel meer van de bouwsector te leren dan metselen neem ik dan ook met beide handen aan."

Tom Rademakers, mentor Aug. Rademakers bvba
Amin, arbeider Aug. Rademaeers bvba