Jonge arbeiders kwalitatief laten instromen in de bouwonderneming

De mentaliteit van onze jonge arbeiders is vandaag helemaal anders dan onze generatie. Na het behalen van hun secundair diploma veronderstellen ze alles reeds te kunnen uitvoeren, inspraak te hebben in onze werkethiek. Zeer goed bewust van hun rechten maar weinig respect voor de ervaren stielman, stellen veel in vraag.

"Tijdens de mentoropleiding werd het mij duidelijk dat zaken die voor mij en mijn directe omgeving als vanzelfsprekend leken niet zo eenvoudig vertaalbaar zijn naar de jongere generatie. In de dagelijkse communicatie over de uit te voeren taken blijkt al gauw dat eenvoudige instructies niet altijd correct worden opgevolgd of geïnterpreteerd. De jonge arbeider bewust maken van de vereiste professionaliteit en nauwkeurigheid vergt veel empathie en inlevingsvermogen om het beoogde resultaat te verkrijgen."

Veronique is van mening dat, om een arbeider goed te kunnen aansturen een bedrijf beter meerdere mentoren aanstelt. De gecombineerde inzichten en ervaringen op zowel technische als persoonlijk vlak is nodig om de jongere duurzaam te laten instromen en zich goed te voelen in de onderneming. Door op zeer regelmatige basis met de jongere te spreken over zijn attitude en prestaties is het makkelijker voor haar om bij te sturen, aangezien ze zelf niet aanwezig is op de werf en ook daar permanente coaching nodig is, wil ze de ervaren arbeiders ook de mentoropleiding laten volgen. Ze merkt dat haar aanpak en geduld ook zeer goed toepasbaar is voor de opvoeding van haar puberende dochters waar ze hetzelfde gebrek aan waarden en normen ondervindt.

Elk jaar opnieuw merkt Veronique dat de weken voorafgaand aan het bouwverlof, zowel in winter als in de zomer, het motiveren en stimuleren van de techniekers en monteurs van zeer groot belang is om deze kritieke periode tot een goed einde te brengen. Deadlines staan op het spel en ook hier kreeg ze tijdens de opleiding andere inzichten, om dit te realiseren.

Aangezien Aircoplus voor 95% actief is in ziekenhuizen, scholen, rusthuizen,… is ook tijdens de vakantieperiode een beurtrol in permanentie vereist van de techniekers. De goede relatie die ze dagelijks tracht te bestendigen wordt dan serieus getest en kan de techniekers alleen doen bewegen wanneer ze een juist evenwicht weet te vinden tussen geven en nemen.

Veronique Roelandt, mentor Aircoplus nv