Hoe ervoor zorgen dat mensen met de juiste kennis ook de juiste boodschap doorgeven?

"Als diepfunderingsbedrijf hebben wij meer dan 30 ploegen die continu aan het werk zijn, verspreid over heel België. Dit zijn kleine ploegen van 2 tot 5 mensen. Bij ons is elke ploegbaas een mentor."

"De ‘kennis en kunde’ van de mensen bij DE WAAL Solid Foundations zijn onze sterkste troef. Een ploeg is een zelfstandig team dat elke dag op volle toeren draait, net als de funderingsmachine waarmee ze werken. Hechte ploegen zijn de basis van de professionele werking én het speerpunt van het dynamisch veiligheidsbeleid binnen de firma."

"Nieuwe mensen worden een hele tijd als extra kracht bij een volwaardige ploeg geplaatst om de uitvoering ‘on the job’ te leren, daar waar het gebeurt, op de werf. Het is voor ons uitermate belangrijk dat mensen van bij de start, de juiste manier van werken aanleren. Dit zoals het impliciet door de jaren heen, met gezond verstand en efficiënte risicoanalyse, ontwikkeld werd. Verkeerde gewoontes afleren kost immers veel tijd en moeite."

"Voor ons is de mentoropleiding dan ook van onschatbare waarde. Het biedt ons een gestructureerd deel van het antwoord op de vraag waarmee veel bedrijven te kampen hebben: ‘Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze mensen de juiste kennis met de juiste boodschap doorgeven?’"

"Een mentoropleiding alleen is niet voldoende. Maar het is een welkom deel van dat zetje, die vonk, die drive, die ervoor kan zorgen dat de ervaren kennisdragers ook gemotiveerde kennisgevers worden."

"We stonden versteld van het enthousiasme na de opleiding waarmee onze mensen zich uitlieten over allerhande thema’s en ideeën binnen het bedrijf: sollicitaties, het onthaal, de training, HR,.. De betrokkenheid ging er stevig op vooruit. En laat dat nu net zijn wat een bedrijf gezond maakt."

Voor ons mag de opleiding van mentor zeker uitgebreid worden. Waarom er geen vervolg aan breien? Een vervolgcursus, elke 2 jaar één dag, om gemotiveerd talent een plus (‘Advanced Mentor’) te bieden?"

Getuigenis ploegbaas over de opleiding:

“Het was een intensieve dag, maar zeker de moeite waard. Ik had tot nu nog nooit echt stilgestaan bij het feit dat wij eigenlijk echt wel mentor zijn voor de mensen die bij ons staan, in de brede zin van het woord. Ze kijken naar ons om hen aan te geven hoe we bepaalde dingen gaan doen. De voorbeelden van de lesgever maakten duidelijk dat de manier waarop we iets zeggen het grote verschil kan maken. Dingen die wij niet goed overbrengen, worden makkelijk verkeerd begrepen. Respectvol en duidelijk iets organiseren, uitleggen en voordoen, voorkomt dat we later steeds weer dingen moeten herhalen en daarover gefrustreerd raken. Het is veel leuker te werken in een ploeg waar we elkaar begrijpen en helpen. Een fijne opleiding. Ik ga de tips en trick die we gezien hebben zeker trachten toe te passen. Communicatie, ‘that is the key’.”