Een goede mentor is communicatief en beschikbaar

We maken kennis met Jeremy en Younes, de ene een nieuweling in de job de andere een doorwinterde bouwvakker. Logischer wijs zal Jeremy in de komende dagen/weken/jaren ondersteund en begeleid worden door Younes.

"Water tegenhouden dat is ons beroep, aangezien je dit niet kan leren in een opleiding zal ik Jeremy stapsgewijs alle basistechnieken aanleren" zegt Younes.

Jeremy leerde de bouwsector kennen via zijn vader, zo wist hij welke uren er moesten gedaan worden, dat je de handen uit de mouwen moet steken, van 's morgens tot 's avonds actief bezig bent en het feit dat de verloning niet slecht is heeft Jeremy aangezet om een bouwopleiding te volgen en een job te zoeken in deze sector.

"De firma heeft mijzelf gecontacteerd en na een positief gesprek waarin ik enthousiast geraakte over de job heb ik gekozen om mijn kans te grijpen in de firma Travetanche Injections" zegt Jeremy.

In deze job is de moeilijkheid dat mensen de job inhoud niet kennen en er geen opleiding mogelijk is. Om deze reden is rekruteren van mensen niet eenvoudig en probeert de firma via verschillende kanalen mensen aan te trekken.

Younes Wahab, mentor Travetanche Injection

Jeremy Heyse, arbeider Travetanche Injection