De mentor maakt het verschil

In de wereld van loodgieterij staan vandaag de dag installatie en techniek centraal. Zo is de firma Morrell bvba uit Schoten (Nathalie Van Den Broeck) er zich dan ook van bewust dat stagiairs en schoolverlaters niet onmiddellijk het hoge rendement halen van hun meest ervaren werknemers.

Morrell bvba engageert zich wel om jongeren van in het begin van hun carrière aan de firma te binden. Hierin slaagt de firma aan de hand van een Overeenkomst Alternerende Opleiding (OAO), een IBO of een gewoon contract - afhankelijk van de vooropleiding van de jongere.

Nathalie zegt: “Met deze manier van werken zetten wij onze ervaren werkkrachten in als mentor om zo de bedrijfscultuur en de knowhow over te brengen op hun nieuwe collega's.” Hiervoor hanteren ze een getrapt systeem van interne opleiding waardoor elke nieuweling alle facetten van het bedrijf leert kennen op zijn of haar ritme met verschillende mentoren. De technische zaken leren alle arbeider(ster)s aan via de verschillende opleidingen van fabrikanten.

Nathalie zegt: “Door ons getrapt systeem van intern opleiden leren we de kwaliteiten van onze werknemers beter kennen en willen wij hen triggeren om te blijven leren.” Nathalie wist ons met zekere trots nog te vertellen dat een voormalige OAO-student het ondertussen heeft geschopt tot mentor binnen het bedrijf.

Kansen krijgen is kansen grijpen.

Nathalie Van Den Broeck, Management assistent Morrell bvba