De BouwIngroeiBaan als ideale tussenstap tussen de schoolbanken en het werkleven

Op maandag 29 januari volgden een 20-tal jonge bouwarbeiders de opleiding “veiligheid voor nieuwe sectorintreders” in het kader van de BouwIngroeiBaan bij hun respectievelijke werkgevers. Elk van deze jongeren kreeg na zijn of haar aanwerving een mentor binnen hun bouwfirma aangewezen, die hen onder de vleugels nam en hen intensief begeleidde tijdens hun eerste maanden als bouwvakarbeider. In het kader van de BouwIngroeiBaan en omdat de bouwsector wil blijven investeren in sensibilisering en preventie op de werven, moeten alle jongeren in dit traject ook een verplichte veiligheidsopleiding volgen. Daarnaast kunnen de jongeren tijdens de opleiding ervaringen uitwisselen over hun job en de begeleiding die ze daarin krijgen. Een uitgelezen kans voor ons om even te gaan luistervinken, want we lichtten op dit platform al vaak de kant van de mentoren uit, maar we horen uiteraard ook graag wat de jongeren nu eigenlijk van hun mentor vinden. 

We leggen eerst ons oor te luisteren bij Laurent De Groof, die de opleiding geeft. “Ik hou ervan om deze opleiding te geven aan werknemers. Ik geef ook cursus in de technische scholen, en het is toch een heel andere doelgroep. De mensen die hier aanwezig zijn, beseffen heel goed wat er op het spel gaat en welke risico’s hun job inhoudt.” Tijdens de opleiding komt een beetje van alles aan bod, van het correcte gebruik van valbescherming tot een korte initiatie in asbestverwijdering. “Deze opleiding focust specifiek op de bouwsector, wat voor de deelnemers een grote meerwaarde is. Alles wat we hier zien, kunnen en moeten ze dagelijks toepassen op hun werk, waardoor ze eens terug op de werf meteen met hun nieuwe kennis aan de slag kunnen.”

De cursisten komen van alle mogelijke subsectoren en werken allen bij heel verschillende bedrijven. K.S. uit Moorslede werkt als metselaar bij een algemeen aannemersbedrijf dat zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten uitvoert. “Ik werk bij een kleinere firma, we zijn in totaal met acht arbeiders. Mijn begeleider is tevens de zaakvoerder van het bedrijf.” K. vindt de opleiding zeker interessant, want hij ondervindt op zijn werk dagelijks dat veiligheid van niet te onderschatten belang is op een bouwwerf. “We staan dagelijks op metershoge stellingen en werken met gigantische machines en kranen. Tijdens je studies sta je daar niet altijd bij stil, maar nu ik werk, word ik er continu aan herinnerd dat ik moet opletten en dat een ongeluk soms in een klein hoekje schuilt. Deze opleiding helpt in de eerste plaats te sensibiliseren, maar we krijgen ook een hoop handige tips en nuttige informatie mee.” 

 Veruit de meeste aanwezige cursisten volgen de opleiding in het kader van de BouwIngroeiBaan. Ze kregen dus ook allemaal een begeleider binnen de firma die hen onder de vleugels nam. Die ondersteuning wordt positief onthaald door de jongeren, of het nu de zaakvoerder zelf, een collega of – zoals in één geval – de vader van de jonge arbeider in kwestie is die hem of haar begeleidt en de kneepjes van het vak leert. “Het is fijn om één aanspreekpunt te hebben waar je met al je vragen terecht kan en bij wie je je ei kwijt kan. De overstap van de schoolbanken naar het werkleven is een serieuze aanpassing, maar op deze manier heb je toch niet helemaal het gevoel alsof je zonder bandjes in het diepe springt.”

Eén jongere is iets minder enthousiast over de opleiding. Hij is pistoolschilder bij een schildersbedrijf uit Izegem en de thema’s die aan bod komen, zijn niet allemaal van toepassing op zijn job. “Ik zou persoonlijk meer baat hebben bij een opleiding over persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals handschoenen, oogbescherming, enzovoort. Als pistoolspuiter zal ik in mijn carrière waarschijnlijk niet gauw een torenkraan besturen, maar ik wil wel meer leren over hoe ik me op de juiste manier kan beschermen tegen eventuele schadelijke effecten van de producten waar ik dagelijks mee in aanraking kom.” En zo halen we uit elk gesprek met een bouwvakarbeider wel weer nieuwe inspiratie om ons nóg meer in te zetten voor onze sector, zodat alle arbeiders vanaf hun eerste dag in de bouw goed opgevangen worden, de juiste opleidingen krijgen en veilig hun werk kunnen uitvoeren.