Dankzij het mentorschap groeien onze arbeiders mee met de firma

Ongeveer 2 jaar geleden viel het woord “mentor” voor de eerste maal bij Steegmans Construct bvba tijdens een bezoek van een adviseur van Constructiv. De timing kon niet beter. Steegmans Construct bvba was en is nog steeds een bedrijf in constante evolutie.

De specialisaties van Steegmans Construct bvba zijn constructies van gevelbekleding, platte en hellende daken.

‘Dankzij het systeem van mentorschap en bedrijfsinterne opleidingen kunnen wij onze arbeiders opleiden in de 3 takken van onze firma’ zegt zaakvoerder Frédéric. ‘Niet enkel de firma heeft het voordeel van flexibiliteit maar ook de arbeiders groeien, ook op persoonlijk vlak, mee met de firma’.

Administratieve kracht Wouter heeft ondertussen zijn weg gevonden in het opmaken van opleidingsplannen. Inspiratie is afkomstig van beroepscompetentieprofielen, bestaande voorbeelden en eigen technische kennis. Bij de noodzaak aan opleiding wordt een nieuw opleidingsplan ontwikkeld in samenspraak met de Constructiv adviseur.

‘In het begin was het even zoeken en kruipt er tijd in het opstellen van een opleidingsplan, maar een doordacht opleidingsplan is geld waard’ zegt Wouter. ‘Niet enkel de financiële tussenkomsten van Constructiv zijn meegenomen maar ook het groeipotentieel van bedrijf en arbeiders hebben hun (financiële) waarde.

‘Wij zijn niet alleen bezig met een onderneming maar voornamelijk met mensen’, vervolgt Frédéric. ‘Deze manier van ondernemen, de medewerkers centraal plaatsen binnen onze organisatie, dragen wij graag uit. De belangrijkste voordelen hierin zijn de gedeelde verantwoordelijkheid en goede mond aan mond reclame voor potentiële nieuwe medewerkers aan te trekken.’

De vakmannen van morgen kan je nog steeds vinden, maar het gaat aan ons als werkgevers zijn om hun de stiel te leren. De vakman met x-aantal jaren ervaring zit niet thuis te wachten op een nieuwe job.

Daarnaast krijgen de ploegleiders, onze huidige vakmannen met de meeste anciënniteit, bijkomend de appreciatie om zich te vormen tot mentor. Samen wordt gewerkt aan de verdere uitbouw van onze onderneming.  

STEEGMANS CONSTRUCT BVBA