Als jongere aan de slag bij NV Juri

Op het ogenblik dat we hem interviewen, is Gilles in zekere zin nog nieuw bij JURI. Sinds september 2016, dat zijn dertien maanden. In veel bedrijven zou men het dan nog over een ‘groentje’ hebben. In dit geval helemaal niet. We voeren een gesprek met iemand die verantwoordelijkheden draagt. En zich daar duidelijk goed bij voelt.

“Er duiken dagelijks problemen op die nieuw zijn, zeker voor mij. De kleinere los ik zelf op. Bij grotere problemen, die ik niet alleen kan oplossen, vraag ik hulp aan mijn hoofdprojectleider. Dat is een systeem dat bij JURI heel goed werkt. De begeleiding is uitstekend. Voor mij is het een van de belangrijkste troeven van JURI.”

“We krijgen heel regelmatig opleidingen. Eigenlijk voortdurend en in de meest uiteenlopende zaken. Ikzelf genoot al een EHBO-opleiding, opleidingen elektriciteit en werfelektriciteit en een opleiding hoogwerker. Ik behaalde hier ook mijn rijbewijs BE om met een aanhangwagen te mogen rijden. Opleidingen stellingbouw en graafmachines zijn de volgende op de planning.”

“Door de snelle groei van het bedrijf zijn er veel jonge werfleiders. We hebben dezelfde opleiding en dezelfde leeftijd. Dat bevordert de contacten. Maar ook met de oudere collega’s verloopt het prima. Zij delen echt hun ervaring en zijn heel behulpzaam.”

Gilles De Schrijver, arbeider/leerjongere nv Juri