Onze mentoren in de bloemetjes

In april werden de krachten van Constructiv Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen gebundeld om een mentorevent te organiseren tijdens een avondje basketbal.

De namiddag ging van start met verdiepings- en inspiratiesessies voor de mentoren. Inge Melotte was de ‘scheidsrechter’ van dienst; ze leidde het gesprek in goede banen en zorgde voor tips en nieuwe inzichten. De mentoren, zowel arbeiders als zaakvoerders, spraken over het motiveren van de ‘nieuwe’ generatie en het belang van heldere communicatie. Over het verschil in aanpak bij werknemers, schoolverlaters, stagiairs. Iedereen is anders en hoe pak je de verschillende types aan en waar moet je dan vooral rekening mee houden?

In de sector van de bouw is niet alleen het vinden van de meest geschikte arbeider een moeilijkheid, maar ook het houden en begeleiden van eigen personeel. De mentor speelt hierin een belangrijke rol. In de loop de jaren volgden ongeveer 1000 mentoren uit Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg de mentoropleiding. Deze mentoren zetten zich in om stagiairs en (nieuwe) collega’s de kneepjes van het vak aan te leren en de cultuur van het bedrijf te leren kennen. Een zeer belangrijk onderdeel in het onthaal van nieuwe arbeiders.

De deelnemers hadden spijt bij het horen van het fluitsignaal dat het einde van de sessie aan gaf. Na inspanning werd tijd voor ontspanning tijdens de basketbal-topper tussen Leuven Bears en Limburg United. Naar aanloop van de match werd er,  samen met een 120-tal andere genodigden, gezellig gekeuveld bij een hapje en een drankje.

Omdat Constructiv het belang van goed mentorschap niet onopgemerkt wou laten voorbijgaan werden er 7 aanwezige mentoren genomineerd voor een kleine attentie. Tijdens een officieel moment werd de prijs door een 3-tal mentoren in ontvangst genomen. Proficiat Dekempeneer H.F.W. NV, VRANCKEN BVBA, BOUWONDERNEMING TITS VINCENT BVBA en alle andere bedrijven die zich inzetten om (toekomstige) jonge bouwvakkers op te leiden.

Om 20u30 werd de aftrap van de match gegeven en niettegenstaande er bij elke wedstrijd een verliezer moet zijn kunnen we stellen dat alle bedrijven die investeren in opleiding en mentorschap altijd winnaars zijn!