Matexpo 2017: Constructiv Colloquium 09/09/2017

De ontmoeting: werfplekleren begint bij een goed gesprek!

De driehoeksrelatie tussen startende bouwvakkers, bouwbedrijven en opleidingsverstrekkers staat onder druk: hoog tijd voor professionele hulp!

Bij werfplekleren (alle vormen van leren op de werkvloer) wordt een nieuwe leeromgeving gecreëerd: één waarbij het bouwbedrijf, de starter en de opleidingsverstrekker elkaar vanuit hun eigen achtergrond en met hun eigen doelstellingen ontmoeten.

Is werfplekleren in de bouw een meerwaarde? Speelt de specifieke context van tijdelijke of mobiele werkplaatsen in combinatie met vaak kleinere bedrijven mee? Hoe zit het met de contacten tussen opleidingsverstrekkers en de bouwbedrijven? Wat hebben bouwbedrijven te bieden, waarin kunnen ze groeien en hoe kunnen we ze ondersteunen om samen met de andere partners te werken aan een boeiende leerwerfplek.

Na een bevraging bij 307 bouwbedrijven, gerichte interviews, veel geduld & liefde geven we relatieadvies op maat: wat zijn de moeilijkheden & waar liggen de kansen, wat zijn de (basis)voorwaarden voor werfplekleren en met welke ondersteuning kan ze gestimuleerd worden? Kortom, voldoende stof voor een goed gesprek tijdens een ontmoeting met een hapje en een drankje!

Kortrijk Xpo - 10u-12u30