De Bouwshake 2017

Sinds 2009 organiseert het Oost – Vlaamse regiokantoor De Bouwshake, een opleidingsbeurs waarbij bouwbedrijven opleidings, welzijns- en aanwervingsadvies kunnen inwinnen. Voor de editie van 2017 werden voor het eerst ook de mentoren mee uitgenodigd. Een mentor heeft namelijk ook een bepaalde verantwoordelijkheid: om nieuwe arbeiders en collega’s op te leiden, maar ook om advies te verlenen in welke opleidingen relevant kunnen zijn voor de personen die zij begeleiden. Daarnaast was de mentoropleiding één van de opleidingen die  in de kijker werd gezet.

Naar jaarlijkse gewoonte werd ook de Constructiv – award uitgereikt aan een Oost – Vlaams bouwbedrijf dat extra inspanningen levert op vlak van opleiding, toeleiding en welzijn. Dit jaar was het Van Den Weghe uit Zulte die de prijs in ontvangst mocht nemen. Naast zaakvoerder Fabian, werd ook mentor Frederick in de bloemetjes gezet voor zijn inzet, drive en kennis. Voor Van Den Weghe is mentorschap iets waar zij met plezier op inzetten, want een goede combinatie tussen de juiste aanwervingen, externe en interne opleidingen zorgen voor de nodige competenties die nodig zijn om te blijven groeien en te innoveren.

Op deze manier willen we alle mentoren bedanken, voor hun engagement en beroepsfierheid. Zo dragen zij een belangrijk steentje bij aan het creëren van de bouwsector van morgen.